fbpx

WIX VS WORDPRESS

מה עדיף WIX או WORDPRESS?

ישנן דרכים רבות לבנות אתרים. חלק בוחרים בפיתוח אתרים עצמאי, אחרים מסיבות פרקטיות בוחרים באחת הפלטפורמות המוכרות לבניית אתרים. שתי הפלטפורמות הפופולריות בשנים האחרונות הן WIX ו WORDPRESS ורבים מבקשים להבין מהי האפשרות המועדפת מבין שתי האפשרויות הנ“ל.

אז בואו נבחן כמה אספקטים ונערוך השוואה מהירה בין שתי הפלטפורמות.

נוחות הטמעת שינויים

ראשית כל בואו נבחן את הנושא מהבחינה של נוחות השימוש. אף אחד לא רוצה להסתבך וכל אחד רוצה אתר אינטרנט שניתן לעדכן אותו בקלות ולבצע שינויים מבלי להיעזר במתכנתים יקרים. מהבחינה הזו שתי הפלטפורמות, למרות ההבדלים ביניהן, מציעות לכם נוחות. מהבחינה הזו לוויקס ישנו יתרון קל מכיוון שהיא הטמיעה בצורה מוצלחת את שיטת הגרור ושחרר (Drag and Drop) באמצעותה ניתן לעצב את אתר האינטרנט. וורדפרס עובדת באמצעות תבניות הניתנות לקסטומיזציה, אך היא אינה מטמיעה את שיטת הגרור ושחרר בצורה מתקדמת כמו WIX ועל מנת ליהנות מפונקציות אלו יש להתקין תוספים מיוחדים.

תבניות עיצוב

שתי הפלטפורמות מתבססות על תבניות עיצוב ויאמר לזכות שתיהן שהן רספונסיביות. מבחינת התבניות והשימוש בהן נראה של-WORDPRESS ישנו יתרנו על פני WIX. ב WORDPRESS תוכלו למצוא היצע גדול יותר, הבדל של כמה אלפים לעומת כמה מאות. סביר להניח שגם בWIX וגם ב WORDPRESS תוכלו למצוא תבנית מתאימה, אך מה יקרה אם בעתיד, או אולי כבר בשלבי בניית האתר תרצו להחליף את התבנית? ובכן, משתמשי WORDPRESS יוכלו לעשות זאת ללא שום בעיה. ניתן לשנות בכל רגע את התבנית ללא שום קושי או פגיעה באתר. ב WIX המצב שונה, לאחר בחירת התבנית לא ניתן לשנות אותה. אם רוצים לשנות יש לבנות אתר חדש.

השימוש בתוספים

על מנת ליהנות מפונקציות מתקדמות יותר באתר נהוג להשתמש בתוספים כפי שקוראים להן ב WORDPRESS, או יישומים כפי שהם מכונים ב WIX. כמו בתחום התבניות, גם בתחום התוספים ל WORDPRESS ישנו יתרון ענק. התוספים הם פרי עבודתם של מפתחים עצמאים וישנם עשרות אלפי תוספים הנותנים מענה לכל צורך.

עלויות

לצורך בניית אתר ישנן עלויות שונות, אך איננו מתכוונים לעלויות פיתוח האתר אלא למבנה העלויות הקבועות שהן תשלום עבור הדומיין ותשלום עבור חבילת האחסון. את הדומיין אתם חופשיים לקנות היכן שתרצו, גם ב WIX וגם WORDPRESS.
בוורדפרס אתם גם חופשים לרכוש את חבילת האחסון אצל כל ספק שתרצו ,אך בוויקס המצב קצת שונה. WIX מציעה לכם כמה חבילות המשלבות את עלות האחסון עם עלות השירות ויוצרות מבנה עלויות יקר מאוד בהשוואה לוורדפרס. כאשר עובדים עם WIX בשום מצב אינכם יכולים להעביר את האתר לספק אחסון אחר. סיום ההתקשרות עם WIX משמעותו סגירת האתר. לעומת זאת בוורדפרס אינכם נדרשים לשלם שום תשלום על השירות וניתן להעביר את האתר בשלמותו בין ספקי אחסון שונים.
ולסיום כמה מילים לגבי חנות ווירוטאלית. חנות מקוונת היא מצרך מבוקש היום וזוהי למעשה הסיבה בגינה רבים מעוניינים להקים אתר אינטרנט. הקמת חנות ווירטואלית ב WORDPRESS אינה דורשת תוספת תשלום, למרות שיתכן שתרצו תוספי פרימיום בתשלום (לא חובה). הקמת חנות ווירטואלית בWIX לעומת זאת מחייבת אתכם לרכוש את אחת מחבילות הפרימיום ולהיות מוגבלים לאפליקציות של ויקס שאינן מאפשרות לגם גמישות מלאה.

לסיכום, פתיחת חשבון משתמש ב WIX מייד חושפת אתכם לכלים הנוחים של WIX ועושה רושם מעולה, אך כאשר לומדים את הנושא ונכנסים לעומקם של הדברים מבינים שמערכת WORDPRESS מאפשרת לכם יותר גמישות ועולה פחות. ההרגשה של משתמשי WIX היא שהאתר אף פעם לא באמת שלהם.